Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Limecheesecake med passionsfrukt!

Innan jag slutade på mitt jobb så bjöd jag på lite gofika till mitt team
Jag bakade både denna limecheesecake med passionsfrukt, samt en kladdkaka med daim.
Den här cheesecake var riktigt riktigt god. Syrlig och fräsch!
Prova i helgen vettja. Ni lär inte bli besvikna!

(Recept på kladdisen kommer senare.)

Ingredienser:
12 digestivekex
50 gr smör
4 gelatinblad
2 ägg
2 dl Creme fraiche
400 gr Philadelphiaost
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 st lime, skal och saft

Garnering:

1 gelatinblad
2 msk socker
4 msk vatten
2 st passionsfrukter

 

Gör såhär:
Krossa kexen till smulor. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna till en ”smet”
Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i  kylen.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Dela äggen. Blanda äggulor, crème fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.

Värm limesaften i en kastrull.
Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften.
Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timme.
Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen.

Halvera och skrapa ur passionsfrukterna.. Blanda ner passionfruktsinnehållet  i kastrullen och låt svalna.

Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.

Lossa kakan från formen och servera. MUMS!

 

limecheesecake 1 limecheesecake 2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats