Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten!

Här kommer recept på min midsommardessert, som var en ljuvligt sommrig och god jordgubbscheesecake, på kladdkaksbotten.
En jätte somrig och god dessert.

Kladdkaksbotten:

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg

.

Cheesecake fyllning:

  • 5 st passionsfrukter (saften)
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl  jordgubbar (som ska mosas)

 

Garnering:

  • Färska jordgubbar

 

Gör såhär:

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
  4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem genom en sil. Du ska endast använda saften.
  5. Mosa jordgubbarna nogrrant så det inte är mycket bitar kvar.
  6. Vispa sedan philadelphiaost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget.
  7. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmoset.
  8. Häll smeten över botten.
  9. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
.
.
En riktig sommardröm! Perfekt att ha i frysen och ta fram när du behöver ha något gott att bjuda på.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats