Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Vlogg – Häng med när jag bakar Pikachutårtan!

När Wilmer hade sitt kalas för släkten, så var det Pokémontema, och det bakades en Pikachutårta.
Häng mer i vår Vlogg, och se hur Pikachutårtan växer fram, och kanske få lite tips & trix om ni själva vill ge er på att baka en.

 

[youtube]https://youtu.be/W7hT1lGTt14[/youtube]

 

Receptet och hemligheten bakom en perfekt marängsmörkräm är följande:

 

– 3 äggvitor
– 250 g socker
– 350 g rumstempererat smör
– 2 tsk vaniljsocker

Såhär gör du: Koka upp äggvitor och socker i vattenbad över en kastrull, rör hela tiden om med en mindre visp. Värm äggblandningen tills den är uppe i 65 grader, eller tills sockerkristallerna helt och hållet smält. Ha ner blandningen i en rostfri bunke och vispa i 10-15 minuter, då ska marängen vara helt sval och fluffig. Ha ner små bitar av smör medans du vispar på låg hastighet, vispa sedan till rätt konsistens. Ha slutligen ner vaniljsockret.

TIPS!

 

1 . Se till att smöret är helt och hållet rumstempererat. Helst ska det ligga framme i  2-3 timmar innan det ska användas. Det ska självklart inte börja smälta, men ska vara helt och hållet mjukt. Mycket viktigt, för kallt smör kommer förstöra marängen. Detsamma gäller smör som är för varmt,.

2. Ge din maräng rätt förutsättningar. Använd alltid helt rena bunkar och vispar.  Helst en rostfri bunke för att minimera risken för fett. Minsta lilla fett i bunken kan få din maräng att bara bli en rinnig smet. Använd rumstempererade äggvitor

3. Ha ner lite, lite smör i taget. När du är klar med din maräng och ska ner med smöret är det viktigt att ha riktigt bra tålamod. Ha inte ner bitar av smör som är större än en tärning och räkna alltid till 15 innan du har ner nästa lilla bit. Det viktiga är att varje bit av smör måste hinna lösas upp innan man har ner ännu mer. Slarva inte med detta!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bettina

  Hej! Har nog frågat dig innan ang Pokemon tårtan. Men det blev ingen tårta då? men nu är jag laddad då Pokemon är på tapeten igen. Hur mycket grädde och hallon resp grädde och nutella på varje botten?

  1. sandrasblogg

   Johanna: Haha, nej, jag är verkligen inget proffs på tårtor, så skulle aldrig kunna ta betalt för något jag inte var nöjd med.

   Kram

stats