Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Veggotips på grillen – Halloumi- och portabelloburgare med tryffelcreme!

Vi hade ju gäster i helgen och en i familjen är vegetarian, och det gjorde mig lite nervös.
Grilla veggo. hm, vad skulle man hitta på för att inte bara äta grönsaker.
Min kollega Madde tipsade mig om Potabellosvampen.
Så vi knåpade ihop en Halloumi och portabelloburgare med en tryffelcreme.
Den fick toppbetyg och jag måste säga att tryffelcremen är en ny favoritsås i sommar. Så god till grillat!

 

Börja med tryffelcremen.
Du behöver:
2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1 msk tryffelolja
Salt och peppar
Pressa i lite citron

Pressa vitlöken i creme fraichen och blanda i tryffelolja och smaka av med rikligt av salt och peppar, och pressa i lite citron, och ställ kallt.

 

Ta bort foten på portabellosvampen och tvätta av den lite. Häll lite olja över.
Skiva upp Haloumin i bra skivor
Grilla sedan svampen med ”hatten” nedåt. Grilla i 10 min ca. eller tills den fått fin färg och yta (beroende på grill och värme)
Grilla samtidigt haloumin tills den fått fin färg på båda sidorna.

Servera med hamburgebröd, klicka på en klick bbq sås, sallad, lök, lägg på en haloumi skiva, portabellosvampen, och ytterligare en haloumi, på med lite tryffelcreme, rödlök, och sallad, och sen brödet.

Smaklig måltid!

Portabello burgare portabello burgare 3 portabello burgare1

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats