Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Sista minuten dessert – Mariannepannacotta

Ett sista minuten tips på en enkel men god dessert, Marianne pannacotta.
Mintig smak som känns fräsch. Perfekt avslut efter 3 rätters middag.
(Grundeceptet hittade jag på Jennys matblogg, men har ändrat lite)

Det här behöver du till 6 portioner:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
50 gr mörk choklad
240 gr Mariannegodis

Garnering: 8 st marainnegodisar

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Ta bort pappret och lägg ner mariannegodisarna i dubbla fruspåsar ochslå sönder godisarna tills det är godissmulor i påsen.
Låt grädden sjuda upp (Lätt kokning) , häll ner godiskrosset och den mörka chokladen som är finhackad, under omrörning.
Mixa sedan grädd/ chokladblandningen slätt och ta bort kastrullen från plattan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Rör tills gelatinet har löst upp sig.
Häll sedan upp i portionsglas eller snygga serveringsglas och ställ in i kylen, i minst fyra timmar.

Innan servering strör du över krossad marainnegodis som dekoration.

.

mariannepannacottamariannepannacotta 1 mariannepannacotta2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats