Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Veggo tisdag – Vegetarisk lasange!

Idag hade vi Veggo tisdag här hemma.
På menyn stod Lasange, gjord på bla. aubergine, basilika, rött vin och creme fraiche.
Alltså MUMS. Det här var en riktig smaksensation. SÅ GOD!!

Försöker tänka på att äta Veggo emellanåt. Hest en gång per vecka iallafall.

Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1 stor aubergine
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 msk mjölk, eller vatten
  • 150 g riven ost

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken och vitlöken i fina bitar.
Skala moroten och rotsellerin och riv dem på den grova sidan av rivjärnet. Skiva auberginen i skivor och hacka sedan i små tärningar.
Ta en stor kastrull, sätt på medelhög värme och tillsätt olivoljan.
Stek lök, vitlök, morot och rotselleri tills löken blir glansig. Tillsätt sedan tomatpuré och auberginen. Rör runt, höj värmen och tillsätt vinet. Låt vinet koka kraftigt i 2 minuter.

Tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt det koka ordentligt. Salta och peppra.
Häll crème fraîchen i en skål och tillsätt mjölk samt salt och peppar. Rör tills du får en rinnig konsistens.

Koka tomatsåsen tills den inte känns vattnig men inte heller helt torr.
Ta nu en fyrkantig form med högre kanter.

Lägg ett lager tomatsås i botten, lägg plattorna ovan på såsen, smeta på crème fraîchesåsen på plattorna, täck med lite riven ost samt några basilikablad. Salta och peppra mellan lagren om du vill! Upprepa lagren två gånger till. Avluta med ett lager crème fraîche samt riven ost. Strö över de sista basilikabladen.

Grädda i ugnen i 25-30 minuter och låt den vila i ungefär 5 minuter.

Servera med en god sallad till.

 

vegetarisk lasange 2Vegetarisk lasange 1 vegetarisk lasange 3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mamman

    Åh, vi åt vegetarisk lasagne för några dagar sen, men den här ska jag definitivt prova nästa gång!
    Jag är ganska dålig på sallader till, blir oftast majs och gurka.. Har du nån vinägrett i salladen på bilden? Tänkte prova med den med.

    1. sandrasblogg

      Mamman: Ja du måste prova. Så god!!
      Jag hade bara tomat, gurka, maj och avoccado i denna salladen, för de var vad som fanns hemma. Piffade upp den med lite citronpeppar på salladen som blir super fräscht 🙂

stats