Jag tänkte att jag skulle börja dela med mig av lite mattips inför nyår.
Tror de allra flesta äter 3 rätters då, för det hör lixom lite till.
Först ut är en extremt god förrätt. Gratinerad hummer. Denna är såååå himla god, så ni måste prova.
Ni kommer till receptet HÄR
Till varmrätt rekommenderar jag Oxfilé med ugnsrostad potatis och rödvinssås.
(Oxfilén tycker jag godast tillagas med salt och peppar. Sen bryner du den i en panna för att sedan tillagas färdigt i ugnen med en termometer. Jag gillar när köttet är lite rosa, och tar ut den när den är 52 grader, för att sedan låta vila i folié en stund innan den skära upp i bitar.
Att låta köttet vila är viktigt för att inte all köttsaft ska rinna ur köttet när man skär.)
Rosta potatisen i ugnen tillsammans med kryddor,
Tipsar också om en riktigt god rödvinssås. Den är enkel, och sååå god. Så rekommenderar verkligen det här receptet.
Ingredienser:
1 gul lök
2 dl rödvin
4 dl vatten
4 msk koncentrerad kalvfond
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
2 krm vitpeppar
2 tsk maizena majsstärkelse
1 msk smör
Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré, timjan och peppar ca 10 min. Rör ner maizenan utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka upp och vispa ner smöret.
Sen något sött till efterrätt också.
Vad sägs om en god och krämig chokladfondant? Mums!!
Receptet finns HÄR
Åh så mycket gott 🙂
Mums mums!