Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Efterrättstips till helgen!

Ett litet efterrättstips kommer här.
Vi gjorde chokladfondant till nyår, och det var supergott.

Så receptet kommer här, och är för 4 portioner.

  • 4 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, minst 70 %, mint- eller apelsinsmak
  • 2,5 msk vetemjöl

.

Till garnering, valfria färska bär, lite florsocker, citronmeliss och hallonsylt.

Gör såhär:
Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet. Spritsa eller fördela smeten med sked i formarna.
Använd gärna stora muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten. (Alla ugnar är olika, så håll koll på dom, de ska inte vara för torra.)
Stjälp upp på tallrikar. Skär ut ett snitt i varje fondant, så lite choklad rinner ut. (Min skulle tagits ut någon minut tidigare för perfektion)
Garnera med hallon, björnbär och citronmeliss. Pudra över florsocker.
Lös upp lite hallonsylt i 1 msk vatten. Gör en sträng hallonsås på varje tallrik.

 

nyår5

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats