Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Gratinerad hummer – Recept!

Har ju inte hunnit visa några bilder från nyår så börjar med att dela med mig av receptet på vår förrätt som var gratinerad hummer.

Till gratineringen av 3 st hummrar (dvs 6 halvor)

2 msk smör
3 st schalottenlök
3 st persiljestjälkar
2 msk vetemjöl
6 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
4 st äggulor
1 dl riven Västerbottenost
salt
peppar
1 dl dill

Gör såhär:

Dela hummern längs med kroppen och ta ur stjärten och dela den i bitar. Krossa klorna så man kommer åt köttet.
Skär köttet i lagom bitar och
Lägg tillbaka stjärtbitarna i hummerskalet.
Sen gör du såsen. Smält smöret i botten på en kastrull och sautera löken och persiljestjälken, pudra ner mjölet och rör om.
Häll i vinet och grädden, låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och lägg ner osten och äggulorna.
Smaka av med salt och peppar, lägg i den hackade dillen.

Häll över såsen och gratinera hummern på övervärme tills ytan blir gyllengul.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats