Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Recept på en gudomlig blåbärscheesecake!

Publicerad,

Jag bara måste dela med mig av ett otroligt gott recept på en blåbärscheesecake som jag gjorde igår.
Har aldrig i mitt liv gjort cheesecake förrut, men det var ju faktiskt inte alls svårt.

Till botten behöver du:
250 g Digestivekex
100 g Smör

Till fyllning 1:
450 g Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Till fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 grader.
Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen och grädda 5-10 min.
Blanda då under tiden ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Låt stå kallt, gärna över natten.

Servera kakan kylskåpskall, toppa med amerikanska blåbär och pudra över lite florsocker.

3 Kommentarer

  1. Ser gott ut! Hade du frusna blåbär till fyllningen eller färska?

    kram!

    • sandrasblogg

      Svar: Japp Solveig. Jag tog frusna blåbär till fyllningen, eftersom det är rätt dyrt med färska nu.
      I sommar när man kan plocka egna blåbär så kan man ju använda färska 🙂 Men det var supergott med frusna bär ändå.
      Ursäkta sent svar.

      Kram

  2. Åh gud så gott det låter och ser ut. Måste testa! :>

Lämna ett svar till mammaelin Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *