Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Recept på en gudomlig blåbärscheesecake!

Jag bara måste dela med mig av ett otroligt gott recept på en blåbärscheesecake som jag gjorde igår.
Har aldrig i mitt liv gjort cheesecake förrut, men det var ju faktiskt inte alls svårt.

Till botten behöver du:
250 g Digestivekex
100 g Smör

Till fyllning 1:
450 g Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Till fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 grader.
Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen och grädda 5-10 min.
Blanda då under tiden ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Låt stå kallt, gärna över natten.

Servera kakan kylskåpskall, toppa med amerikanska blåbär och pudra över lite florsocker.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. sandrasblogg

      Svar: Japp Solveig. Jag tog frusna blåbär till fyllningen, eftersom det är rätt dyrt med färska nu.
      I sommar när man kan plocka egna blåbär så kan man ju använda färska 🙂 Men det var supergott med frusna bär ändå.
      Ursäkta sent svar.

      Kram

stats