Jag bara måste dela med mig av ett otroligt gott recept på en blåbärscheesecake som jag gjorde igår.
Har aldrig i mitt liv gjort cheesecake förrut, men det var ju faktiskt inte alls svårt.
Till botten behöver du:
250 g Digestivekex
100 g Smör
Till fyllning 1:
450 g Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker
Till fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen och grädda 5-10 min.
Blanda då under tiden ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.
Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Låt stå kallt, gärna över natten.
Servera kakan kylskåpskall, toppa med amerikanska blåbär och pudra över lite florsocker.
Åh gud så gott det låter och ser ut. Måste testa! :>
Ser gott ut! Hade du frusna blåbär till fyllningen eller färska?
kram!
Svar: Japp Solveig. Jag tog frusna blåbär till fyllningen, eftersom det är rätt dyrt med färska nu.
I sommar när man kan plocka egna blåbär så kan man ju använda färska 🙂 Men det var supergott med frusna bär ändå.
Ursäkta sent svar.
Kram