Rabarbermuffins med havresmul – Recept!
Nu ska ni få ett recept på den absolut godaste och sommrigaste muffins du kan tänka dig.
Rabarbermuffins med havresmul.
Det blir lite som en minipaj, fast godare 🙂
När rabarbersäsongen är över så kan ni byta ut det mot blåbär, eller några andra bär.
Rabarbermuffins, 12 st:
3 dl strösocker
2 ägg
100 g smör
1 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
Havresmul:
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
ca 2 dl rabarber, skuren i småbitar
Gör såhär:
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Smält smöret och ha i vaniljsockret..
Rör ner det smälta smöret och mjölet i äggsmeten, blanda ordentligt. Vispa inte utan rör ordentligt.
OBS, Det blir en ganska tjock smet.
Smält smöret, blanda i socker och havregryn, rör om ordentligt.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Fördela smeten jämnt mellan formarna.
Fördela den skurna rabarbern i formarna, och strö över havregrynssmulet.
Grädda i 180 °C i cirka 15 minuter.
Servera ljumma med en stor klick vaniljglass, eller som klassiska muffins.
OBS, Det ska inte vara något bakpulver i dessa.
Vispar man ägg och socker fluffigt och fint räcker det för att de ska resa sig 🙂