Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Rabarbermuffins med havresmul – Recept!

Nu ska ni få ett recept på den absolut godaste och sommrigaste muffins du kan tänka dig.
Rabarbermuffins med havresmul.
Det blir lite som en minipaj, fast godare 🙂
När rabarbersäsongen är över så kan ni byta ut det mot blåbär, eller några andra bär.

Rabarbermuffins, 12 st:

3 dl strösocker
2 ägg
100 g smör
1 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl

 

Havresmul:
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
ca 2 dl  rabarber, skuren i småbitar

 

Gör såhär:

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Smält smöret och ha i vaniljsockret..
Rör ner det smälta smöret och mjölet i äggsmeten, blanda ordentligt. Vispa inte utan rör ordentligt.
OBS, Det blir en ganska tjock smet.

Smält smöret, blanda i socker och havregryn, rör om ordentligt.

Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Fördela smeten jämnt mellan formarna.
Fördela den skurna rabarbern i formarna, och strö över havregrynssmulet.
Grädda i 180 °C  i cirka 15 minuter.
Servera ljumma med en stor klick vaniljglass, eller som klassiska muffins.

OBS, Det ska inte vara något bakpulver i dessa.
Vispar man ägg och socker fluffigt och fint räcker det för att de ska resa sig 🙂

rabarbermuffins 1 rabarbermuffins 2 rabarbermuffins 3 rabarbermuffins 4

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats