Tips nummer 2 , på 3 – rätters meny inför nyår kommer här.
Klicka på länkarna för att komma till respektive recept.
Förrätt – Gratinerad hummer.
Hummer hör nästa till nyår tycker jag, och detta recept på gratinerad hummer är riktigt smaskigt. Det åt vi för 2 år sedan på nyår och ska göra även i år.
Varmrätt – Kyckling med balsamicosås
Den här kycklingrätten är to die for. SÅSEN, kan man äta med sked. MUMS!
Efterrätt – Tobleroneparfait
Ingredienser:
250 g Toblerone
6 äggulor
1 dl socker
5 dl grädde
Vispa grädden löst. Smält chokladen över vattenbad. Vispa sen ägg och socker pösig och blanda ner chokladen i äggblandningen. Vänd sist i grädden i chokladblandningen. Lägg i plastfolieklädd form i frysen minst 6h (eller över natten).
Koka lite hallon och lägg upp hallonsås på en tallrik. Ta fram parfait några minuter innan servering. Skär i bitar och servera på en bädd av hallonsås och med färska bär. Riv gärna lite Toblerone choklad över.