Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Julgodis – Bountybollar – recept!

En riktig klassiker är bountybollar. Choklad och kokos är en riktigt bra smakkombination.

Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus choklad
50 g mörk choklad

 

Gör såhär:

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg.
Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.

Smält sen chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Ställ kallt i några minuter och smält under tiden den mörka chokladen och ringla över kokosbollarna för att få ett dekorativt mönster på dom.

 

 

bountybollar

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats