Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Dagens Middagstips!

Torskrygg med ett täcke av räkor, purjolök och parmesanost.
Superenkel och mumsig rätt som jag  självklart vill jag dela med mig av receptet av till er.
För jag tycker själv det är kul med matinspiration och ibland svårt att komma på vad man ska äta.

Du behöver detta för 4 -6 portioner:
6 Torskryggfiléer
½ purjolök
150 gr räkor
Riven Parmesanost
Färsk hackad persilja
Potatis
Smör
Vitlök
Citronpeppar

Gör såhär:
Skala och koka potatis som ska användas till potatismoset.
Sätt ugnen på 200 grader. Häll riktigt med flytande smör i en ugnsform. Pressa vitlök och blanda runt i smöret.
Lägg i torsken och krydda med citronpeppar. Hacka purjolök och färsk persilja och strö över torsken.
Lägg räkorna över fisken och riv över parmesanost. Sätt in i ugnen ca 20 min.
När potatisen kokat klart. Gör ett potatismos med smör, mjölk, salt peppar och muskotnöt.
Ös över det smälta smöret i formen vid servering.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats