Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Dagens middagstips !

Dagens middagstips är fläskfilé i ugn med oliver och smak av medelhavet, toppad med krispig parmaskinka.
En enkel och smidig rätt som sköter sig självt i ugnen. Serveras med ris, klyftpotatis eller en god sallad.

Du behöver:

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini ca 300 g
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 3 dlmatlagningsgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk konc kalvfond
  • 4 skivor prosciutto

 

Sätt ugnen på 200°. Dela köttet i 8-10 bitar. Salta, peppra och bryn dem i smör i en stekpanna.
Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini i bitar.
Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna. Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.

Smaklig måltid!

 

 


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats