Recept på en gudomlig blåbärscheesecake!
Jag bara måste dela med mig av ett otroligt gott recept på en blåbärscheesecake som jag gjorde igår.
Har aldrig i mitt liv gjort cheesecake förrut, men det var ju faktiskt inte alls svårt.
Till botten behöver du:
250 g Digestivekex
100 g Smör
Till fyllning 1:
450 g Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker
Till fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen och grädda 5-10 min.
Blanda då under tiden ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.
Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Låt stå kallt, gärna över natten.
Servera kakan kylskåpskall, toppa med amerikanska blåbär och pudra över lite florsocker.
Ser gott ut! Hade du frusna blåbär till fyllningen eller färska?
kram!
Svar: Japp Solveig. Jag tog frusna blåbär till fyllningen, eftersom det är rätt dyrt med färska nu.
I sommar när man kan plocka egna blåbär så kan man ju använda färska 🙂 Men det var supergott med frusna bär ändå.
Ursäkta sent svar.
Kram
Åh gud så gott det låter och ser ut. Måste testa! :>