På fredag är det inte bara långfredag, utan också Våffeldagen.
Vi kommer nog äta våfflor till lunch då, perfekt innan vi ska ha påskmys med släkten senare på eftermiddagen.
Jag kommer prova att göra lite nyttigare våfflor för min egen del. Men om ni vill smaka på något riktigt gott, så rekommenderar jag er verkligen att göra egen våffelsmet. Det är sååå mycket godare än den färdigköpta pulver varianten man blandar med vatten.
Så här kommer ett recept på frasiga och goda våfflor.
- 2.75 dl kallt vatten
- 3.25 dl vetemjöl
- 1 nypa flingsalt
- 4 dl vispgrädde
- smör till gräddning
.
Gör såhär:
Rör samman vatten, mjöl och salt till en jämn smet. Vispa grädden hårt och vänd ihop med smeten. Grädda med smör i ett våffeljärn på full effekt och lägg dem på ett galler.
Super enkelt och jätte gott!
TIPS!
Om ni vill ha dom super frasiga, så grädda dom i matolja istället för smör i våffeljärnet.