Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Veggotips på grillen – Halloumi- och portabelloburgare med tryffelcreme!

Publicerad,

Vi hade ju gäster i helgen och en i familjen är vegetarian, och det gjorde mig lite nervös.
Grilla veggo. hm, vad skulle man hitta på för att inte bara äta grönsaker.
Min kollega Madde tipsade mig om Potabellosvampen.
Så vi knåpade ihop en Halloumi och portabelloburgare med en tryffelcreme.
Den fick toppbetyg och jag måste säga att tryffelcremen är en ny favoritsås i sommar. Så god till grillat!

 

Börja med tryffelcremen.
Du behöver:
2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1 msk tryffelolja
Salt och peppar
Pressa i lite citron

Pressa vitlöken i creme fraichen och blanda i tryffelolja och smaka av med rikligt av salt och peppar, och pressa i lite citron, och ställ kallt.

 

Ta bort foten på portabellosvampen och tvätta av den lite. Häll lite olja över.
Skiva upp Haloumin i bra skivor
Grilla sedan svampen med ”hatten” nedåt. Grilla i 10 min ca. eller tills den fått fin färg och yta (beroende på grill och värme)
Grilla samtidigt haloumin tills den fått fin färg på båda sidorna.

Servera med hamburgebröd, klicka på en klick bbq sås, sallad, lök, lägg på en haloumi skiva, portabellosvampen, och ytterligare en haloumi, på med lite tryffelcreme, rödlök, och sallad, och sen brödet.

Smaklig måltid!

Portabello burgare portabello burgare 3 portabello burgare1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *