Igår bjöd jag min familj, mina föräldrar, och syster + Jocke på vaniljpannacotta med hallonsås.
Smaskigt. Här kommer receptet om ni skulle vilja prova själva.
Receptet är till 5-6 glas:
2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
200 g hallon
1 dl florsocker)
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg i en kastrull.
Häll i grädde, vaniljstången och socker i kastrullen och låt blandningen sjuda på låg värme i ca 3 min.
3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, och krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta upp vaniljstången och fördela gräddkrämen i glas. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till pannacottorna har stelnat.
För hallonsåsen la jag hallon i en mixer med florsocker för att ta bort lite av den sura smaken.
Tack för receptet, ska jag absolut prova i veckan!
åh vad gott 🙂