Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Vaniljpannacotta med hallonsås !

Igår bjöd jag min familj, mina föräldrar, och syster + Jocke på vaniljpannacotta med hallonsås.
Smaskigt. Här kommer receptet om ni skulle vilja prova själva.

Receptet är till 5-6 glas:

2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker

200 g hallon
1 dl florsocker)

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg i en kastrull.
Häll i grädde, vaniljstången och socker i kastrullen och låt blandningen sjuda på låg värme i ca 3 min.
3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, och krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta upp vaniljstången och fördela gräddkrämen i glas. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till pannacottorna har stelnat.

För hallonsåsen la jag hallon i en mixer med florsocker för att ta bort lite av den sura smaken.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats