The perfect dinner!
Idag har vi haft familjen här på födelsedagskalas.
Mannen i huset fyller år, så vi började dagen med att barnen fick ge honom lite paket.
Sen blev det en sväng till gymmet, hela familjen, 0ch svettades ettag, för att sedan sätta igång med förberedelserna inför dagen.
Vi gjorde en pepparsås som fick stå och koka i ett par timmar, och sen gjorde jag en rotfruktsblandning, och så grillade vi världens godaste kött, Iberico gris. Det är grisar som endast är uppfödda på ekollon och nötter. Delen på grisen heter pluma, och mums, så jäkla gott. Det är som en fin nötköttsbit fast mycket saftigare.
Det blev en riktigt lyckad middag!
Efterätten blev marängsviss som födelsedagsbarnet själv önskade, och sen twixkakan som jag visade i inlägget nedan.
Högst upp på önskelistan stod en speciell Weber gasolgrill, så han fick mestadels pengar till det, så snart kommer grillmästaren ha sin efterlängtade grill. Frågan är bara hur vi ska få plats med två grillar 🙂 Men det löser sig nog.
Han fick även andra fina presenter, så tror han är helnöjd med sin dag.
Nu ska vi ladda i soffan för en ny jobbvecka. En kort sådan igen. Lovely!
Vilka fina tulpaner (dom rosa). Är det någon speciell tulpan, så fin form på dom…=)
//Emilie
Emelie: tack! Nä det är vanliga tulpaner, men håller med. Formen är jätte fin 🙂
Tack så mycket, allt var jättegott och trevligt, som vanligt!
Tack Sandra o Claes!
Vart i Norrköping?! Har du fått tag på sådant kött.! 🙂
Liza: Vi har köpt det genom Cervera, (grossisten till restauranger och dyl)
Toppen! Kan också köpa där igenom , vilken tur 🙂 tack Sandra!
Åh vad gott det ser ut!, jag känner grilldoften ut genom datorn nu! Får se om vi kan inviga april med årets första grillning. Det är ju lite småknepigt att bo i lägenhet och springa ner året runt till grillen. Mina föräldrar bor i hus och grillar året runt, längtar tills man själv också kan göra det.