Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Stolt Mamma!

Joline har slutat med blöjor!
Vi har länge håll på endel när hon varit hemma och försökt att hon inte ska ha blöja på sig. Ettag gick det jättebra, men sen en period vägrade hon och skulle absolut ha blöja på sig och då stannade allt av. Min plan var att hon skulle varit blöjfri vid jul, eftersom hon var ledig så länge då. Men eftersom hon inte alls ville själv så ville jag inte tvinga fram det. Hon måste själv känna sig redo!

Men nu sakta med säkert har hon mer och mer själv sagt att hon vill ha trosor på sig, för vi har verkligen gett henne så mycket positiv förstärkning när hon går på toaletten och när hon själv säger till att hon behöver.
Så nu har vi ett bra tag kört på blöjfritt hemma igen,och hon har varit jätte duktig med att säga till när hon behöver gå på toa. Och självklart påminner vi och frågar en del också.. Men idag var första dagen på dagis som hon var utan, och det hade gått jättebra! Ingen olycka alls och det gör mig sååååå himla stolt.
Hon var väl helt plötsligt redo antar jag,. Hon själv är också super stolt när man säger hur duktig hon är.
Självklart förstår jag att de kommer bli olyckor då och då, det är ju inte konstigt. Det är något helt annorlunda med förskola och hemma.. Men jag hade inte räknat med 0 olyckor första dagen.

Mitt lilla hjärta börjar verkligen bli stor nu!

Vi har fortfarande blöja på natten. Men tror nog vi kommer sluta med det snart också, för märker att hon är torr oftare och oftare även efter en hel natts sömn…Som dessutom är innehållandes vällingdrickande på kväll och nästan alltid en liten slurk under natten med…

Hur har ni gjort när era barn slutade med blöjor? Slutat med det både under natt och dag , eller börjat med dagarna och haft under natten en period?
Berätta gärna 🙂

 

 

 

20140127-160843.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sandrasblogg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats