Det är riktiga skördetider nu. Mängder av äpplen, plommon och annan frukt mognar ute i trädgårdarna. Det gäller att ta vara på frukten innan den ruttnar och blir dålig.
Så här kommer ett recept på en jätte god äpplesockerkaka, även kallas Fyriskaka som ni kan göra av äpplena. Mer tips på vad du kan göra med frukten kommer 🙂
Du behöver:
125 gr smör
1½ dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Garnering:
3-4 medelstora äpplen
1-2 msk socker
1 tsk kanel
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bröa en form med löstagbar kant. ca 24 cm i diameter.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa socker och smör pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Därefter tillsätter du mjöl, bakpulver och mjölken.
Häll smeten i formen.
Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Stick ner dom i smeten tätt intill varandra. Strö över socker och kanel och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Men jisses vad gott!! & så fina bilder!
Denna kaka står nu på spisen och svalnar. Sonen på 2 år är mycket nöjd över att ha bakat en äppeltårta 🙂