Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Sista minuten dessert – Mariannepannacotta

Publicerad,

Ett sista minuten tips på en enkel men god dessert, Marianne pannacotta.
Mintig smak som känns fräsch. Perfekt avslut efter 3 rätters middag.
(Grundeceptet hittade jag på Jennys matblogg, men har ändrat lite)

Det här behöver du till 6 portioner:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
50 gr mörk choklad
240 gr Mariannegodis

Garnering: 8 st marainnegodisar

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Ta bort pappret och lägg ner mariannegodisarna i dubbla fruspåsar ochslå sönder godisarna tills det är godissmulor i påsen.
Låt grädden sjuda upp (Lätt kokning) , häll ner godiskrosset och den mörka chokladen som är finhackad, under omrörning.
Mixa sedan grädd/ chokladblandningen slätt och ta bort kastrullen från plattan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Rör tills gelatinet har löst upp sig.
Häll sedan upp i portionsglas eller snygga serveringsglas och ställ in i kylen, i minst fyra timmar.

Innan servering strör du över krossad marainnegodis som dekoration.

.

mariannepannacottamariannepannacotta 1 mariannepannacotta2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *