Ett sista minuten tips på en enkel men god dessert, Marianne pannacotta.
Mintig smak som känns fräsch. Perfekt avslut efter 3 rätters middag.
(Grundeceptet hittade jag på Jennys matblogg, men har ändrat lite)
Det här behöver du till 6 portioner:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
50 gr mörk choklad
240 gr Mariannegodis
Garnering: 8 st marainnegodisar
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Ta bort pappret och lägg ner mariannegodisarna i dubbla fruspåsar ochslå sönder godisarna tills det är godissmulor i påsen.
Låt grädden sjuda upp (Lätt kokning) , häll ner godiskrosset och den mörka chokladen som är finhackad, under omrörning.
Mixa sedan grädd/ chokladblandningen slätt och ta bort kastrullen från plattan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Rör tills gelatinet har löst upp sig.
Häll sedan upp i portionsglas eller snygga serveringsglas och ställ in i kylen, i minst fyra timmar.
Innan servering strör du över krossad marainnegodis som dekoration.
.