Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Saltängsbullar!

Är sugen på att baka bullar, och kom å tänka på saltängsbullar. Mums, det är ju så gott!
Om ni inte provat det innan så rekommenderar jag er verkligen att göra det. Lite kul att göra annat än bara vanliga kanelbullar.

Deg
1/2 liter kallt vatten
50 g jäst
7,5 g salt = ca 1,2 tsk salt
ca 14 dl Vetemjöl
250 g vit sirap
200 g smörFyllning
150 g rumstempererat smör (100 g på degen + 50 g när bullen ska gräddas)
1 dl strösocker

 

Gör så här
1. Smält smöret och ha i vattnet, värm det sedan till 37 grader.
2. Smula ner jästen i degbunken och häll i vattnet. Blanda i de övriga ingredienserna.
3. Blanda till degen ordentligt, så att den blir slät och fin. Degen ska inte kännas hård! Känn dig fram hur mycket mjöl det går åt (ovan angivelse är på ett ungefär!). Jäs till dubbel storlek, cirka en halvtimma.
4. Kavla ut den rätt så tunt. Pensla med rumstempererat smör på hela degen. Strö på strösocker.
5 Rulla ihop degen till en rulle och dela den till ca 30 bullar, cirka 1-1,5 cm tjocka.
6. Sätt dom sedan tätt, i raka rader 5 x 6, på en smör- eller margarinpenslad plåt. (Den ska ha en centimeter-hög kant, eftersom det ingår ganska mycket smör i bullarna, och det annars kan flyta ut i ugnen.)
7. Man drar lite i varje bulles ändar, så att bullarna blir lite långsmala.
8 Sätt ugnen på 225 grader.
9. Låt bullarna jäsa ytterligare 30 min.
10. Pensla med mjukt smör på bullarna och strö på lite socker.
11. Grädda bullarna i ca 15 minuter. Ska få fin färg och inte kännas degiga.
12. När bullarna svalnat, pensla eventuellt återigen med smält smör o doppa i strösocker. Skär isär bullarna så det blir fyrkantiga..
.
2012-10-02-2 2012-10-02-7
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats