Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Saffranssockerbullar med vitchoklad – recept!

Publicerad,

Här kommer ett perfekt recept på jättegoda saffransbullar. Fyllda med vit choklad och doppade i socker. MUMS!
Perfekt till första adventsfikat. Hittade receptet i tidningen hembakat.

Recept!

Ingridienser:

½ g saffran (1 påse) + 1 tsk strösocker
3 ½ dl mjölk, fingervarm
25 g jäst
1 ägg
1 krm salt
¾ dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
12–14 dl vetemjöl

Fyllning
ca 150 g vit choklad, hackad
50 g smör, rumsvarmt
2 msk florsocker

Garnering
ev. 1 ägg
smör
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med 1 tsk socker. Blanda saffran och mjölk i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt ägg, salt, socker, smör, kardemumma och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.

2. Dela degen i 24–26 bitar och forma dem till bollar. Fyllning: Blanda choklad, smör och florsocker till en massa. Dela massan i lika många högar som bullar. Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllning. Nyp ihop hålet ordentligt.

3. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. (Pensla eventuellt bullarna med ägg efter jäsningen om du vill ha en glansig yta, men eftersom de ska penslas med smör efter gräddningen så kan man hoppa över det).

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min

5. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem i strösocker. Låt dem svalna på en plåt eller galler.

 

1 Kommentar

  1. Haha inte bra, får kvällscravings av bloggläsande ! måste baka snart!!! 🙂 Ser så gott ut.

Lämna ett svar till Miaa Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *