Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Recept – Sommarcupcakes toppade med citronfluff!

Här kommer receptet på de goda cupcakesen jag bakade förra veckan. Tänk på att fluffet helst ska stå kallt över natten, så det kan man förbereda dagen innan man bakar resten.

Grundrecept:

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här
1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 200 grader. (varmluft)
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut formar i en muffinsplåt.
7. Häll i smeten, fyllning, smeten igen. (se förklaring nedan) (Bilder finns i inlägget nedan)
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och ”torra” inuti.

Fyllning:

1/2 pkt Philadelphiaost
2 dl färska eller frysta hallon
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker

Blanda ihop alla ingridienserna till en smet.

OBS!!!
Häll först i ca 1 cm av den vanliga muffinssmeten i botten av formarna.
Lägg sedan i ca 2-3 hallon och en klick av Philadelphiafyllningen.
Häll sedan på mer smet över fyllningen.

Citronfluff:

3 dl vispgrädde
180 gram Fox citronkola
Några droppar färskpressad citron

Gör så här
1. Häll i vispgrädden i en kastrull och blanda i foxkolorna.
2. Smält kolorna i grädden, på svag värme. Det får absolut inte koka.
3. När kolorna är smälta häller du över blandningen i en skål, och ställer in i kylen. Minst 5 h, men helst över natten.
4. Dekorera sedan cupcakesen med fluffet genom att spritsa eller smeta ut den på kakan. Dekorera sen med färska hallon och någon form av strösseltopping.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats