Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Räk cheesecake!

Den här goda räkcheesecaken hade vi på vårt buffébord i påskas, och den är verkligen så himla god.
Så jag tipsar er verkligen om att göra denna. Den kommer göra succé!!

 

Du behöver:
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

.

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor , dill och citron.

.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm. Platta till och ställ kallt.

Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, finhacka löken, och skala och hacka räkorna.
Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen.
Smaka av med salt & peppar.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme.
Vänd ner och rör om iröran, tills de är väl blandat.
Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg, dill och lite citron.

 

 

räkcheesecakepåskmat 11

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats