Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Räk cheesecake!

Publicerad,

Den här goda räkcheesecaken hade vi på vårt buffébord i påskas, och den är verkligen så himla god.
Så jag tipsar er verkligen om att göra denna. Den kommer göra succé!!

 

Du behöver:
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

.

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor , dill och citron.

.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm. Platta till och ställ kallt.

Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, finhacka löken, och skala och hacka räkorna.
Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen.
Smaka av med salt & peppar.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme.
Vänd ner och rör om iröran, tills de är väl blandat.
Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg, dill och lite citron.

 

 

räkcheesecakepåskmat 11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *