Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Rågrutor!

Publicerad,

Detta recept räcker till ca 20 st

Ingridienser
50 g jäst (1pkt)
5 dl vatten (37 grader, fingervarmt)
50 g smör eller margarin, rumsvarmt, eller ½ dl flytande
2 dl Axa rågflingor
1½ tsk salt
2 msk sirap
2 tsk kummin
550 g (10dl) Rågsikt

Garnering: 1 dl Rågflingor

Gör såhär:
– Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Klicka ner matfettet.

– Tillsätt övrigaa ingridienser och arbeta degen kraftigt, ca 3 min i maskin, eller 6 min för hand, tills den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.

– Häll eller klicka ut degen direkt i en smord långpanna, ca 30 * 40 cm. Bred ut degen med en degskrapa, slickepott eller mjölad hand.

– Strö rågflingor över hela kakan och tryck till dem med handen. Nagga kakan med en gaffel och skåra den i rutor. Sätt ugnen på 225 grader.

– Jäs under bakduk tills kakan ser porös ut, ca 30 min

– Grädda mitt i ugnen, 15-20 min. Låt brödet svakna på galler under bakduk. Bryt i bitar.

(Jag gjorde utan rågflingorna för det fanns inte i affären)

 

3 Kommentarer

  1. Låter gott! Ska be mormor fixa det.

  2. Vad roligt!! Exakt samma som jag la ut! hur blev de?? Kramar becca

  3. Nu har mormor bakat rågrutor, jättegott!

Lämna ett svar till Becca Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *