Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Nyårsmeny 1 – Tips!

Publicerad,

Julen är över och det närmar sig nyår.
Nyår är årets sista dag, och man brukar samlas med några man tycker om, vänner, eller familj.
Oavsett vilka man firar med så brukar man försöka lyxa till det med något riktigt gott att äta, sådär sista dagen på året.
Jag tänkte komponera ihop lite 3 – rätters menyer, så ni kan få lite inspiration inför ert nyår.

Så först ut kommer Meny 1:

Förrätt – Kräftsoppa (klicka för att komma till Recept)

En riktigt god kräftsoppa som är enkel att göra, men himmelskt god.
Servera gärna med en brödbit, och kanske en färsk kräfta för lite finare servering.

.

kräftsoppa

Varmrätt – Oxfilé med Smördegsbakad potatis och pepparsås


(Oxfilén tycker jag godast tillagas med salt och peppar. Sen bryner du den i en panna för att sedan tillagas färdigt i ugnen med en termometer. Jag gillar när köttet är lite rosa, och tar ut den när den är 56-57 grader, för att sedan vila i folié en stund innan den skära upp i bitar. Att låta köttet vila är viktigt för att inte all köttsaft ska rinna ur köttet när man skär.)

Smördegsrulle med potatis och västerbottenost är också enkla att tillaga.
Sätt ugnen på 225 grader
Skala och koka potatisen. Gärna i mindre bitar så går det fortare.
Pressa potatisen och låt kallna.
Rulla ut smördegen och låt den ligga kvar på smörpapperet.
Pressa lite vitlök och krydda med salt & peppar.
Lägg på den pressade potatisen och västerbottenosten.
Rulla ihop från långsidan till en rulle. Skarven nedåt. Pensla med uppvispat ägg.

Grädda ca 25 min tills ytan fått färg.

Skär upp i lagom stora skivor och servera till köttet.
Servera med en god pepparsås, och gärna med sparris och lite sallad.

.

smördegsbakad potatis med oxfilé

Efterrätt – Nutellasemifredo  (klicka för att komma till receptet)

 

nutellasemifredo3_

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *