Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Moussedröm med vit choklad och jordgubbar!

När vi ändå är inne på tårtor och gottigheter, så kan jag ju fortsätta att bjuda er på vår midsommartårta, som gjorde stor succé.
Jag är så glad att jag gjorde den, men den är värd varenda moment! Sommrig är bara förnamnet.

För 14 bitar:
Jordgubbsmousse:
500 gr jordgubbar (1 liter)
5 gelatinblad
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Vit chokladmousse:
2 gelatinblad
200 gr vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor

Jordgubbar till garnering

Gör såhär:
Börja med jordgubbsmoussen.
Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 min, och rensa och mixa jordgubbarna till en slät puré med stavmixer.
Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Och vispa grädden för sig.
Värm ½ dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg dom i den varma purén. Smält dom under omrörning på svag värme.
Rör ner gelatinblandningen i resten av jordgubbspurén och blanda försiktigt ner äggsmten i purén och sedan grädden.
Häll allt i en form med löstagbara kanter. Ställ i frysen i minst 4 timmar.

Vit chokladmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Finhacka chokladen och vispa 2 dl av grädden fluffig. Ställ i kylen.
Koka upp resten av grädden i en kastrull. Ta från värmen. Lägg i gelatinbladen och tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning.
Vispa äggulorna och rör ner dom i chokladblandningen. Vänd därefter ner den vispade grädden, lite i taget.
Häll chokladmoussen på den frysta jordgubbsmoussen. Ställ i kylen.
Låt stå minst 3 timmar före servering.
Garnera med jordgubbar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats