Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Min sockerfria månad!

Jag har ju haft en sockerfri månad i januari.
(bortsett från att jag drack några drinkar i Polen, där det var läsk i, och åt en halv dessert, men det var planerat att brytas då)

Men har inte ätit en ända godisbit, eller något fikabröd, glass eller annat som innehåller socker. (inte heller chips och annat onyttigt)
Det har gått så himla bra.
Till en början hade jag lite ont i huvudet, men nu saknar jag det inte alls.
Man utsätts för frestelser dagligen. Men har jag bestämt mig är min vilja stark.
Jag kommer nog fortsätta en månad till.. Just för att det känns så lätt.

Tanken är inte att jag ska leva med strängda förbud att få äta goda saker. Men jag ville bryta mönstret, och komma ifrån den dåliga vana vi hamnat i.
Nu har jag ätit mycket frukt och sånt när suget efter någonting kommer på kvällen. Men det är inte alltid det ens kommer.
Och absolut, frukt innehåller fruktsocker, så ska man vara stenhård så ska man väl inte äta frukt heller, men det är inte riktigt det jag är ute efter. Det är det rena sockret som vi får i oss i ofantliga mängder.

Vi är tillbaka i ett bra träningsflow, och har fått in en grymt bra rutin på det.
Direkt när jag kommer hem från jobbet åker vi och tränar, och äter sedan middagen lite senare.
Barnen äter ibland middagen före oss, eller så får de ett litet mellis så de ska klara att äta middagen typ 18-1830 istället.

Faktum är att det är så mycket skönare för mig att äta lite senare. Jag får inte alls samma sug efter något på kvällen, eftersom jag är mätt på ett annat sätt.
När vi åt middag kl 17, så blev man ju lite små hungrig på kvällen sen, och därav blir man ju sugen.

Så att duka upp massa god frukt, eller lite morötter och gurka istället för chips och godis till fredagsmys/helgmys, uppskattas av både mig och barnen. För nog ser det här fruktfatet mer frestande att hugga in i, än en stor godisskål?

 

fruktfat 1

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sandrasblogg

   Sara: Ofta följer de med och tränar de också, men ibland stannar de hemma. Vi bor bara 1 min typ från gymmet, så det är nära, och de kan ringa oss om de skulle vara något, men somsagt, oftast följer de med för de gillar att vara där också 🙂

   1. Sara

    Härligt att ha gymmet så nära och kul att hela familjen gillar träningen:) Lagar ni sedan mat till familjen efter träningen? Undrar liksom hur du hinner allt:) Jag imponeras av hur duktig du verkar vara på matlagning:) ha en trevlig kväll och helg!

    1. sandrasblogg

     Sara: Vi försöker att förbereda maten endel innan för att det inte ska bli för sent med middag.
     Antingen laga kvällen innan, men oftast förbereder min sambo maten innan vi åker till gymmet, eftersom han slutar tidigare än mig. Eller så ser vi till att ha allt tinat och klart, så man snabbt bara kan laga maten snabbt när jag kommer hem.
     Eller så kanske man har maten klar när man åker å tränat, och sen bara koka pasta eller ris när man kommer hem te.x 🙂 Super smidigt. Man försöker underlätta så mycket som möjligt för att få tid till träningen. Det är ett pussel men när man kommit in i det, så flyter det på bra i vardagen 🙂
     Hoppas du haft en fin helg,
     Kram

     1. Sara

      Det där med vardagspussel är svårt att få ihop tycker jag. Är själv mamma till en ettåring och tycker det är svårt att få till vardagen emellanåt så tack för dina tips:)

      Kram

stats