Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Middagstips – Varm smörgåstårta.

Har fått önskemål att lägga upp recept på varm smörgåstårta, och det gör jag så gärna, för det är riktigt enkelt och smidigt att göra. Dessutom väldigt gott.

För 1 tårta behöver du:

1 paket hönökaka
3 pkt bacon
6 dl creme fraiche
½ purjolök
3 tomater
Riven ost efter smak.

Börja med att sätta ugnen på 200 grader

Strimla baconen i små bitar och stek på halvhög värme. Hacka purjolöken och häll det i stekpannan tillsammans med baconen.
När de är klart, blandar du i creme fraiche, och kryddar. Jag brukar bara ta svartpeppar, för saltet får du från baconen.
Sen tar du fram en plåt och lägger bakplåtspapper på.
Lägger brödet så det bildar en rund form. (2 halvor blir en hel) Lägg den ”bubbliga” sidan nedåt.
Sen häller du på baconblandningen. Lägger på ett lager till med bröd och baconblandningen, och ett till brödlager och även där baconblandning.
På det översta lagret häller du även riven ost på. Sen skär du tomatskivor och lägger överst.
Sätt in i ugnen i ca 10 min, och sen är det färdigt att servera.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Jag har tänkt att göra den här tårtan till Theos kalas på måndag.
    Men jag undrar, hur många personer beräknar man att den ska räcka till??

    // Kram, kram!!

  2. Jenny

    Det där är verkligen jättegott!!
    Vi brukar dock använda oss av små runda polarkakor så man får egna mackor direkt =)

  3. Johanna

    När jag gör varm smörgåstårta använder jag creme fraiche paprika/chili och blandar i röd och gul paprika i baconröran – det blir också jättegott!

    Kram

stats