Har fått önskemål att lägga upp recept på varm smörgåstårta, och det gör jag så gärna, för det är riktigt enkelt och smidigt att göra. Dessutom väldigt gott.
För 1 tårta behöver du:
1 paket hönökaka
3 pkt bacon
6 dl creme fraiche
½ purjolök
3 tomater
Riven ost efter smak.
Börja med att sätta ugnen på 200 grader
Strimla baconen i små bitar och stek på halvhög värme. Hacka purjolöken och häll det i stekpannan tillsammans med baconen.
När de är klart, blandar du i creme fraiche, och kryddar. Jag brukar bara ta svartpeppar, för saltet får du från baconen.
Sen tar du fram en plåt och lägger bakplåtspapper på.
Lägger brödet så det bildar en rund form. (2 halvor blir en hel) Lägg den ”bubbliga” sidan nedåt.
Sen häller du på baconblandningen. Lägger på ett lager till med bröd och baconblandningen, och ett till brödlager och även där baconblandning.
På det översta lagret häller du även riven ost på. Sen skär du tomatskivor och lägger överst.
Sätt in i ugnen i ca 10 min, och sen är det färdigt att servera.
Jag har tänkt att göra den här tårtan till Theos kalas på måndag.
Men jag undrar, hur många personer beräknar man att den ska räcka till??
// Kram, kram!!
Receptet är nästan exakt likadant som min varama smörgåstårta:) Super gott är det ju!
Det där är verkligen jättegott!!
Vi brukar dock använda oss av små runda polarkakor så man får egna mackor direkt =)
åååh varmt smörgåstårta är hur gott som hellst 😛
När jag gör varm smörgåstårta använder jag creme fraiche paprika/chili och blandar i röd och gul paprika i baconröran – det blir också jättegott!
Kram