Jag har verkligen hamnat i en riktigt inspirationslös tid när det kommer till mat.
Jag ser det bara som ett jobbigt måste, och är alldeles för trött efter jobbet för att ta mig för att göra något avancerat.
Men när jag väl kommer igång med matlagningen, och hittar lite inspiration så tycker jag ju att det är superkul. Det vet jag ju.. Så därför ska jag nu försöka att laga lite ny mat. Sånt man inte gör dagligen, och så kanske försöka dela med mig till er, så att ni också kan hitta lite inspiration såhär på höstkanten när det är mörkt och tråkigt på eftermiddagarna.
Den här torsken i krämig kokosmjölk, med ris och wokade grönsaker, blev så himla god.
Joline som annars kan vara lite tråkig när det kommer till mat, åt massor!
En krämig fiskgratäng med smak av kokosmjölk, lime, sambaloelek.
Serveras med ris, krispiga wokgrönsaker, och lime.
Det bästa av allt är att det är få moment och går supersnabbt att tillaga.
Toppa med lite färsk koriander för lite extra asiatisk smak ?
Ingredienser 4 personer:
- 600 g koljafilé eller torskfilé
- 2 tsk salt
- 2 krm finmalen vitpeppar
- 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig)
- skalet av 2 lime
- 1 tsk sambal oelek
- Ris
- Wokgrönsaker
- 2 lime som skärs i klyftor
- Färsk koriander
Gör såhär:
Toppa med lite färsk koriander.