Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Middagstips – Torsk i krämig kokosmjölk!

Jag har verkligen hamnat i en riktigt inspirationslös tid när det kommer till mat.
Jag ser det bara som ett jobbigt måste, och är alldeles för trött efter jobbet för att ta mig för att göra något avancerat.
Men när jag väl kommer igång med matlagningen, och hittar lite inspiration så tycker jag ju att det är superkul. Det vet jag ju..  Så därför ska jag nu försöka att laga lite ny mat. Sånt man inte gör dagligen, och så kanske försöka dela med mig till er, så att ni också kan hitta lite inspiration såhär på höstkanten när det är mörkt och tråkigt på eftermiddagarna.

 

Den här torsken i krämig kokosmjölk, med ris och wokade grönsaker, blev så himla god.
Joline som annars kan vara lite tråkig när det kommer till mat, åt massor!
En krämig fiskgratäng med smak av kokosmjölk, lime, sambaloelek.
Serveras med ris, krispiga wokgrönsaker, och lime.
Det bästa av allt är att det är få moment och går supersnabbt att tillaga.

Toppa med lite färsk koriander för lite extra asiatisk smak ?

 

torsk i kokosmjölk 2 torsk i kokosmjölk 5torsk i kokosmjölk 3 torsk i kokosmjölk 4 torsk i kokosmjölk

 

Ingredienser 4 personer:

  • 600 g koljafilé eller torskfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 krm finmalen vitpeppar
  • 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig)
  • skalet av 2 lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • Ris
  • Wokgrönsaker
  • 2 lime som skärs i klyftor
  • Färsk koriander

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175˚C, krydda fisken med salt och peppar.
Vispa samman kokosmjölk, limeskal och sambal oelek i en ugnsform. Lägg fisken i kokosmjölken och baka i ugnen i ca 20 min.
Koka riset.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja,  och stek grönsakerna hastigt, ca 2 min. Krydda med salt och peppar.
Toppa med lite färsk koriander.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats