Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Middagstips – Från Linas matkasse!

Vi har provat Linas inspirationskasse och jag måste säga att de var kul att prova lite annorlunda rätter.
Den innehöll rätter jag inte alls skulle kommit på själv, och det är ju precis det som är meningen med detta. Få ny inspiration och lite nya tips på rätter.

Naanbrödspizza med Aubergineröra, kryddstekt köttfärs och bladpersilja

1 Aubergine
Bladpersilja
1 gul lök
1 pkt Naanbröd
500gr nötfärs
Rysk yoghurt
1 Rödlök
3 vitlöksklyftor
3/4 tsk Chiliflakes
Olivolja
1 msk parikapulver
Salt
½ tsk Socker
2 krm Spiskummin
1 msk Torkad oregano

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250  grader.
Dela Auberginen på längden och lägg i en ugnsform.
Ringla över olivolja och krydda med ½ tsk salt.
Rosta i övre delen av ugnen i 20-25 min.
Finhacka 1 gul lök och 2 vitlökskyftor. Fräs tillsammans med 500 gr nötfärs i en stekpanna med olivolja.
Krydda med 1 msk paprikapulver, 1 msk torkad oreano, 1 tsk salt och 3/4 tsk chiliflakes, samt ½ tsk socker.

Skrapa ut fruktköttet ur aburginen. Lägg i en mixer tillsammans med 2 krm spiskummin, och 1 krm salt. Pressa ner 1 liten vitlöksklyfta och mixa slät med stavmixer.

Bred ut aubergineröran på 4 naanbröd. Toppa med stekt köttfärs. Gratinera i övre delen av ugnen i 5 min.

Finhacka 1 rödlök och ½ knippe bladpersija.

Klicka ut Rysk yoghurt på pizzorna och strö över rödlök och bladpersilja över pizzorna.
Servera med Sallad om så önskas.

 

naanbrödspizza

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats