Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Middagen serverad!

Jag har blivit bortskämd med att komma till ett dukat bord, där middagen är serverad varje dag nu.
Nu när jag jobbar heltid är det Claes som skött de där och det är hur underbart som helst, att bara sätta sig och äta när man kommer hem 🙂
Så uppskattat! Njuter lite extra eftersom det bara varar veckan ut 🙂

Idag bjöds det på köttfärslimpa med sås och potatis. Det får bli mitt middagstips idag, för mums så gott!

 

Du behöver
0,75 dl ströbröd
2 dl mjölk
600 gr köttfärs
broccoli eller andra grönsaker
potatis
salt, peppar
köttbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
2 msk soya
1 msk kalvfond
Maizena redning

 

Sätt ugnen på  175 grader.
Blötlägg ströbrödet i mjölken, ca 10 min.
När det ligger i blöt kan du krydda köttfärsen med svartpeppar, salt och lite lökpulver.
Blanda i ströbrödsblandningen i köttfärsen och rör om ordentligt.
Smöra formen och lägg broccoli på botten i mitten av formen.
Lägg köttfärsen som en limpa, över broccolin, och linda bacon på den.
Sätt in i ugnen ca 1 h.

 

Under tiden det blir klart kan du skala potatisen och koka den och börja med såsen.

 

Blanda 3 dl grädde med kalvfond och soya. Blanda i buljongtärningen och krydda med svartpeppar efter smak.
Häll i lite svartvinbärsgelé i såsen. Det ger en god smak.
Du kan även hälla över lite fett från formen i ugnen.
Låt såsen koka upp och red den med maizena.

 

Smaklig måltid!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats