Mer nyårstips!
Här kommer mer tips inför nyår. För er som hellre vill lägga tid på att umgås, och inte stå i köket hela kvällen. Så kommer här en meny med jätte god mat, men som är snabblagat och enkelt.
Plock är alltid plock, och går hem hos alla. Duka fram lite mingelmat till förrätt, i form av oliver, olika korvar, prosciutto, ostar, crustini med olivtapenad och soltorkade tomater, med basilika
Det här är en förrätt som kräver 0 tid i förberedelse. Det ända du behöver göra är att lägga upp det.
Till varmrätt kan ni göra Kycklingfilé med timjan och gratinerade rotfrukter.
Krydda kycklingfilé med timjan, salt och peppar och lite chilikrydda. Stek i en stekpanna tills den får lagom stekyta.
Lägg sedan i en ugnsform och låt de bli färdigt i ugnen.
Skär olika rotfrukter och lägg i en varm ugnsform med olja. Krydda med salt,peppar och timjan.
Servera med en enkel sallad och någon god sås.
Till efterrätt kan det passa med en len och god Tobleronemousse.
Här kan man inte misslyckas, och antalet ingredienser är super några, och dessutom, så går det jätte snabbt att förbereda den.
För 4-6 glas (Beror på hur mycket du vill ha i varje glas) behöver du:
3 dl grädde
1,5 ägg
225 gram Toblerone
Dela chokladen i mindre bitar. Smält sedan chokladen i mikron eller över vattenbad.
Blanda ner ägget i chokladen och rör om ordentligt.
Vispa grädden rätt hårt och vänd ner den i chokladen. Rör om så allt blandar sig men inte mer.
Låt stå svalt 2-3 timmar innan servering.
Portionera upp i fina dessertglas och riv lite Tobleronechoklad som dekoration.
1.5 ägg? är det då bara vitan eller gulan som ska i?
Marie: Det ska va både gula och vita, men typ 2 små ägg, eller 1 stort funkar de med 🙂