Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Marängtårta med jordgubbar, hallon och mjökchokladtryffel – Recept!

I år blev det en väldigt enkel midsommartårta. Men vem säger att enkla tårtor inte är goda?
Den här tårtan har allt man kan önska.
Krispiga marängbottnar , lite chokladtryffel, fylld med färska bär och en god hallongrädde.

Tänk på att chokladtryffeln ska stå kallt i 3-4 timmar, så du behöver planera lite innan du gör tårtan.

Ingredienser:
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska hallon
Garnering:
1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon

Gör så här:

Börja med att göra mjölkchokladtryffeln. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.

Sen gör du hallongrädden. Vispa 4 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.

Häll eller bre sedan ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på den ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
Garnera sedan tårtan med jordgubbar och hallon.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats