I år blev det en väldigt enkel midsommartårta. Men vem säger att enkla tårtor inte är goda?
Den här tårtan har allt man kan önska.
Krispiga marängbottnar , lite chokladtryffel, fylld med färska bär och en god hallongrädde.
Tänk på att chokladtryffeln ska stå kallt i 3-4 timmar, så du behöver planera lite innan du gör tårtan.
Ingredienser:
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska hallon
Garnering:
1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon
Gör så här:
Börja med att göra mjölkchokladtryffeln. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
Sen gör du hallongrädden. Vispa 4 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
Häll eller bre sedan ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på den ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
Garnera sedan tårtan med jordgubbar och hallon.