Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Leilas choklad- och kokosrutor

Okej! Det gick väl sådär att baka dessa till en början. Följde receptet till punkt och pricka! Men nja, jag tycker inte att det gick att följa receptet för då får du en torr och bränd kaka.

Det står att det ska göras i långpanna, men då blir det en tunn tunn kaka som bränns inne i ugnen efter 15 min, vilket min gjorde. Så jag fick tänka om, börja om, och sen, efter mycket om och men, så blev det goda små choklad och kokosrutor.

Gör det i en lite större ugnssäker form. INTE långpanna. Och grädda inte i varmluft. Det var nog de 2 felen som gjorde att jag fick börja om.

Du behöver:

Chokladkaka
175 175 g mjukt smör
3 3 dl strösocker
1.5 1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 0.5 dl ljus sirap
1 1 nypa salt
3 3 st ägg, ekologiska
1.5 1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 75 g smör
1.5 1.5 dl ljus sirap
0.75 0.75 dl matlagningsgrädde
3 3 dl strösocker
200 g kokosflingor

Gör så här

Chokladkaka
1. Sätt ugnen på 175 grader. EJ VARMLUFT!
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. (OBS! Jag gräddade ca 20-25 min. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig, så passa kakan så den inte står inne för länge
7. Låt kakan svalna.

Toscasmet
8. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.
9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats