Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Krämig torsk i kokosmjölk!

Publicerad,

Jag har verkligen hamnat i en riktigt inspirationslös tid när det kommer till mat.
Jag ser det bara som ett jobbigt måste, och är alldeles för trött efter jobbet för att ta mig för att göra något avancerat.
Men när jag väl kommer igång med matlagningen, och hittar lite inspiration så tycker jag ju att det är superkul. Det vet jag ju..  Så därför ska jag nu försöka att laga lite ny mat. Sånt man inte gör dagligen, och så kanske försöka dela med mig till er, så att ni också kan hitta lite inspiration när det är mörkt och tråkigt på eftermiddagarna.

 

Den här torsken i krämig kokosmjölk, med ris och wokade grönsaker, blev så himla god.
Joline som annars kan vara lite tråkig när det kommer till mat, åt massor!
En krämig fiskgratäng med smak av kokosmjölk, lime, sambaloelek.
Serveras med ris, krispiga wokgrönsaker, och lime.
Det bästa av allt är att det är få moment och går supersnabbt att tillaga.

Toppa med lite färsk koriander för lite extra asiatisk smak ?

 

torsk i kokosmjölk 2torsk i kokosmjölk 5torsk i kokosmjölk 3torsk i kokosmjölk 4torsk i kokosmjölk

 

Ingredienser 4 personer:

  • 600 g koljafilé eller torskfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 krm finmalen vitpeppar
  • 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig)
  • skalet av 2 lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • Ris
  • Wokgrönsaker
  • 2 lime som skärs i klyftor
  • Färsk koriander

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175˚C, krydda fisken med salt och peppar.
Vispa samman kokosmjölk, limeskal och sambal oelek i en ugnsform. Lägg fisken i kokosmjölken och baka i ugnen i ca 20 min.
Koka riset.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja,  och stek grönsakerna hastigt, ca 2 min. Krydda med salt och peppar.
Toppa med lite färsk koriander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *