Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Knäck med turkisk peppar!

Om ni ännu inte gjort någon knäck, så är det ändå inte försent. Ingridienserna som behövs har man oftast hemma, så det är bara blanda ihop och sen sköter sig det självt.

Om man vill göra en liten ny och annorlunda variant så kan man göra knäck med turkisk peppar smak. Jag lovar, det var super gott!!

Ingridienser för ca 60 st:

20 karameller turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör

Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122 – 140°, rör om då och då. Koktid 15–30 min. Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

OBS!
Om man vill ha mjuk knäck ska man låta det koka till 122 grader
Jag lät det koka till 140 grader. Då blir knäcken hård på ytan och lite mjukare inuti. Men OBS, att när ni ska hälla upp den så stelnar den jätte fort när man passerat 122 grader. Så därför är det bra att hälla upp lite i taget för att fylla formarna. För annars hinner det bli kola innan ni fyllt formarna.

Kulprovet: Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats