Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Kladdkakstips nr 3

Kladdkaka behöver inte bara innehålla choklad. Den här goda citronkladdkakan är så fräsch. Syrlig, och perfekt kladdig. Väl värt att prova!

Till en springform på cirka 24 cm behöver du:

2 citroner
4 1/2 dl strösocker
200 gram smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader
Tvätta citronerna och riv av det gula skalet.
Rör ihop ägg och socker. och häll ner skalet i smeten.
Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt.
Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig och vänd sist ner det smälta, avsvalnade smöret.
Smöra och bröa formen och häll i smeten.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter. Känn gärna med en sticka. Den ska vara lite kladdig.
Låt kakan stanna till sig i kylskåp ett par timmar innan ni serverar den med en klick grädde.

.

citronkladdkaka

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats