Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Julgodis – Bountybollar – recept!

Publicerad,

En riktig klassiker är bountybollar. Choklad och kokos är en riktigt bra smakkombination.

Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus choklad
50 g mörk choklad

 

Gör såhär:

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg.
Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.

Smält sen chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Ställ kallt i några minuter och smält under tiden den mörka chokladen och ringla över kokosbollarna för att få ett dekorativt mönster på dom.

 

 

bountybollar

1 Kommentar

  1. Detta ska jag så pröva ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *