En riktig klassiker är bountybollar. Choklad och kokos är en riktigt bra smakkombination.
Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus choklad
50 g mörk choklad
Gör såhär:
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg.
Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.
Smält sen chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Ställ kallt i några minuter och smält under tiden den mörka chokladen och ringla över kokosbollarna för att få ett dekorativt mönster på dom.
Detta ska jag så pröva ?